Skolens værdigrundlag

Falster Efterskole har til formål at være en moderne fri efterskole. Det grundlæggende for skolen vil være det personlige møde mellem elever, lærere og det øvrige personale. Efterskoleformen giver mulighed for dybde og indsigt i menneskelivet døgnet rundt, og denne unikke skoleform er udgangspunkt for skolen og dens værdier. Mødet mellem elever og ansatte giver mod på livet, venner for livet og en forståelse af andre mennesker på tværs af menneskelige og kulturelle forskelle.

På Falster Efterskole lægger vi står vægt på: dialog, demokrati, ansvar, folkelig oplysning, livsoplysning og fællesskab.

Begreberne får liv i vores værdigrundlag:

• Vi tror på, at en faglig udvikling vil ske gennem fordybelse i bøgernes verden, arbejde koncentreret og projektorienteret.
  • Vi tror på, at man med åbenhed, tolerance og dermed forståelse for det andet individ via udøvelse af dialog kan være med til at skabe fællesskabet.
  • Vi tror på, at man gennem faglighed og fællesskab kan holde dårlige vaner borte. Ved at holde dårlige vaner borte kan vi udvinde menneskets sande identitet frem og skabe en god samfundsborger.
  • Vi tror på, at det personlige møde mellem elever og ansatte giver mod på livet, venner for livet og en forståelse af andre mennesker på tværs af menneskelige og kulturelle forskelle.

Falster Efterskole skal være et sted, hvor eleven kan fordybe sig, sit hoved og hjerte til at kaste lys over det store spørgsmål: Hvad vil det sige at være menneske?